NEMO – Wiskundetentoonstelling

Wereld van Vormen –  wiskundetentoonstelling bij Nemo

Op maandag 22 september 2015 is de  tentoonstelling “Wereld van Vormen” officieel geopend in Nemo. De tentoonstelling gaat over wat leuk en interessant is aan wiskunde, voor mensen met of zonder wiskundeknobbel en is mede tot stand gekomen door en met PWN.

nemo_plaatje1

In de tentoonstelling “Wereld van Vormen” maak je kennis met meetkunde, onder andere door het vouwen van veelvlakken (polyhedrons), het maken van doorsnedes, schatten van inhoudsmaten, het maken van anamorfosen, de werking van perspectief en landmeten. Ontdek hoe je van driehoeken en vierkanten nieuwe vormen kunt maken, hoeveel jouw lengte en schoenmaat lijkt op de gemiddelde lengte en maat van de bezoekers in NEMO en waarom een symmetrisch gezicht als mooi wordt ervaren. Er zijn meetinstrumenten van vroeger en nu en je leert zelf hoe je de snelste weg kiest met gebruik van meetkundige principes.
NEMO maakt wiskunde hiermee een instrument dat je in de wereld om je heen overal kunt gebruiken. Door te onderzoeken hoe de principes werken, krijgen kinderen en volwassenen spelenderwijs handvatten om wiskunde te begrijpen en toe te passen.

Speciaal voor het primair onderwijs heeft NEMO workshops en werkbladen ontwikkeld bij deze tentoonstelling, inclusief een handleiding voor leerkrachten. Deze zijn hier gratis te downloaden.
Door hier te klikken komt u op de website van de tentoonstelling “Wereld van Vormen”, hier vind u alle verdere informatie.

Deze tentoonstelling  is mede. tot stand gekomen dankzij adviezen van wiskundetijdschrift Pythagoras, Hogeschool Utrecht, het Freudenthal Instituut, Platform Wiskunde Nederland,  NEMO’s bijzonder hoogleraar Maartje Raijmakers van de Universiteit van Amsterdam en anderen. Deze tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van hoofdpartner Google, BankGiro Loterij, ASML, PPG Industries, Platform Wiskunde Nederland en bruiklenen van Nederlandse musea.

nemo-pllatje2

Reacties zijn gesloten.