Nederlandse wiskunde olympiade

De Nederlandse Wiskunde Olympiade is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor leerlingen van havo en vwo. Alle leerlingen van klas 1 t/m 5 met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. Deze wordt altijd in januari gehouden op alle deelnemende scholen. De speelse maar uitdagende opgaven testen de creativiteit en het wiskundig inzicht.

De ca. 1000 beste leerlingen worden uitgenodigd voor de tweede ronde in maart. Deze winnaars van de eerste ronde komen uit drie categorieƫn: klas 5, klas 4 en onderbouw. De opgaven zijn voor de drie categorieƫn hetzelfde.

De ca. 130 beste leerlingen van de tweede ronde (weer in drie categorieƫn) gaan door naar de finale, die in september plaatsvindt. (hier zijn wel variaties tussen de opgavenversies voor de verschillende categorieƫn.) Uit de winnaars worden uiteindelijk de teams samengesteld die Nederland vertegenwoordigen bij internationale wiskundewedstrijden.

Naast de individuele prijzen bestaan er ook scholenprijzen.

Alle informatie omtrent de wijze van aanmelden, het tijdspad, selectiecriteria e.d, vindt u op: www.wiskundeolympiade.nl

Reacties zijn gesloten.