Boek Succesformules

Succesformules: Toepassingen van wiskunde

Wiskundige Lex Schrijver zei eens: “Wiskunde is als zuurstof. Als het er is, merk je het niet. Als het er niet zou zijn, merk je dat je niet zonder kunt.” Om een klein beetje van de wiskunde die we dagelijks inademen zichtbaar te maken heeft PWN het boek “Succesformules: toepassingen van wiskunde” ontwikkeld.

succesformules-voorkant

In 36 korte hoofdstukken in een aantrekkelijk vormgegeven boek laten auteurs Bennie Mols en Ionica Smeets zien hoe wiskunde succes boekt op terreinen als economie, geneeskunde, misdaadbestrijding, logistiek, sport en kunst. Daarnaast vertellen acht invloedrijke Nederlanders, waaronder Alexander Rinnooy Kan, Jeroen van der Veer en Louise Gunning over de rol van wiskunde in hun vak en persoonlijke leven. Het boek is met name geschikt om op een laagdrempelige manier de brede toepasbaarheid van wiskunde te laten zien.

Het boek is op maandag 22 september gepresenteerd bij de opening van de NEMO-tentoonstelling “Wereld van Vormen” en wordt wijd verspreid onder universiteiten, middelbare scholen, politici, media en andere geïnteresseerden. ‘Succesformules’ telt 108 pagina’s en is hier gratis te downloaden of in print te bestellen via dit formulier. NB: de kosten hiervan bedragen € 5,00 per boekje, plus de verzendkosten (€ 3,70 voor 1 boekje en € 4,85 voor 2 boekjes).

Bij twee hoofdstukken uit het boek Succesformules zijn lespakketten ontwikkeld:
– Epidemiologie (bij het hoofdstuk Epidemie)
– Verschillende tarieven voor meer winst (bij het hoofdstuk Financiën)

Download hier het lespakket Epidemiologie
Download hier het bijbehorende hoofdstuk uit het boek “Succesformules”

Download hier het lespakket verschillende tarieven voor meer winst
Download hier het bijbehorende hoofdtuk uit het boek “Succesformules”

De bijbehorende docentenhandleidingen kunt u opvragen door te mailen naar: bureau@platformwiskunde.nl

Zie ook het videoproject Succesformules in Beeld voor video’s en lesmateriaal over de toepassingen van wiskunde.

Reacties zijn gesloten.