Oproep voor deskundigen van de International Science Council

ICIAM kondigt aan dat het secretariaat van de International Science Council (ISC) 20 prioritaire onderwerpen heeft vastgesteld waarover de ISC in 2024 gezaghebbende input zal moeten leveren (waaronder prognose, wetenschapsdiplomatie, mondiale digitale samenwerking, vrede en veiligheid en meer), die cruciaal zullen zijn voor het succes van evenementen zoals de Top van de Toekomst, het Politiek Forum op hoog niveau en de Internationale Conferentie over kleine eilandstaten in ontwikkeling. Bekijk de volledige lijst met onderwerpen op:

https://council.science/current/news/expressions-of-interest-global-science-policy-work/

Sommige onderwerpen in de lijst sluiten goed aan bij de mogelijke expertise van wiskundigen.

Zij die in staat en bereid zijn om hun expertise bij te dragen aan wetenschaps- en beleidsactiviteiten over een of meer van de 20 onderwerpen kunnen hun naam toevoegen aan de lijst van deskundigen door vóór 29 februari het online formulier in te vullen op

https://council.science/current/news/expressions-of-interest-global-science-policy-work/

Het ISC-secretariaat zal gedurende 2024 en daarna een beroep doen op de lijst van deskundigen om ad hoc wetenschappelijk advies te geven en briefings op hoog niveau voor te bereiden voor het VN-secretariaat en de VN-lidstaten, verklaringen op te stellen namens de internationale wetenschappelijke gemeenschap en aanbevelingen te doen voor sprekers voor debatten op hoog niveau en virtuele en persoonlijke panels voor beleidsmakers.

Reacties zijn gesloten.