Huldiging IMO-medaillisten door PWN

Tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van de Nederlandse Wiskunde Olympiade afgelopen vrijdag op de TU Eindhoven heeft Jan Karel Lenstra namens Platform Wiskunde Nederland de Nederlandse medaillewinnaars van de afgelopen IMO gehuldigd. Bij deze International Mathematical Olympiad (IMO) in Japan afgelopen zomer behaalde maar liefst het gehele Nederlandse team een medaille [LINK: https://www.wiskundeolympiade.nl/voorpagina/nieuwsarchief/272-unieke-teamprestatie-nederland-bij-internationale-wiskunde-olympiade], waaronder een zilveren plak voor Bas Capel uit Apeldoorn. De prijsuitreiking was tevens de aftrap van het nieuwe trainingsseizoen waaraan in totaal 30 middelbare scholieren uit klas 3 tot en met 6 deelnemen. Ook Yanniek en Bas dingen weer mee naar een plek in het team voor IMO2024 in Bath, Verenigd Koninkrijk; de andere vier laureaten zijn inmiddels aan hun studie begonnen:

> ZILVER (25 punten)  – Bas Capel, 6 vwo, Gymnasium Apeldoorn
> BRONS (24 punten)  – Daan de Groot, studeert nu wiskunde en informatica in Nijmegen
> BRONS (24 punten)  – Mads Kok, studeert nu wiskunde en sterrenkunde in Leiden
> BRONS (23 punten)  – Yanniek Nitescu, 6 vwo, Huygens Lyceum, Eindhoven
> BRONS (22 punten)  – Hylke Hoogeveen, studeert nu wiskunde en natuurkunde in Utrecht
> BRONS (21 punten)  – Lance Bakker, studeert nu wiskunde in Leiden

V.l.n.r.: Lance, Daan, Hylke, Jan Karel Lenstra, Mads, Bas, Yanniek.

Reacties zijn gesloten.