Examens wiskunde en natuurkunde zijn makkelijker geworden

Vragen in de eindexamens wiskunde en natuurkunde zijn in de afgelopen dertig jaar een stuk makkelijker geworden. Dat concluderen twee onderzoekers na het bestuderen van 1500 vragen in het vwo-examen, schrijft Trouw (Lees hier het betreffende artikel). Jan-Karel Lenstra is voorzitter van de Commissie Onderwijs van Platform Wiskunde Nederland en vertelt erover in het Radio 1 Journaal. Luister hier het fragment terug.

Ook werd er in het programma ‘Spitstijd’, op NH radio, op 27 februari aandacht aan dit onderwerp besteed. Deze uitzending is terug te luisteren via https://www.nhnieuws.nl/media/radio/programma/785, dit is alleen mogelijk als podcast uit de app store of via Google play.

In het radioprogramma ‘Dit is de dag’ (Radio 1, 27 februari) kwamen oa Christa Hooijer, voorzitter van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging en Ebrina Smallegange, wiskundedocent en voorzitter Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren aan het woord over hetzelfde onderwerp. Dit gesprek is hier terug te luisteren

Reacties zijn gesloten.