International Year of Basic Sciences for Sustainable Development (IYBSSD 2022)

Binnen de International Science Council (ISC) is het plan opgevat om voor te stellen aan de Verenigde Naties om een Internationaal Jaar voor basiswetenschappen gewijd aan duurzame ontwikkeling te organiseren. Na allerlei voorbereidingen, en met de hulp van UNESCO, heeft Honduras zich bereid verklaard dit voorstel in te brengen in de vergadering van de VN, en dit zal op 2 december plaatsvinden. Het is al zeker dat deze resolutie aangenomen zal worden, de bedoeling is dat er rond 1 juli 2022 een officiële kick-off zal plaatsvinden, het jaar loopt dan tot juni 2023.  Binnen de ISC zal besproken worden wat voor activiteiten er ontwikkeld worden. Wil Schilders is lid van het stuurcomité, namens ICIAM. Ideeën zijn welkom.

Reacties zijn gesloten.