Wiskundige wint gouden olympische Medaille

Eens in de vier jaar worden de Fields medailles uitgereikt aan talentvolle jonge wiskundigen, maar op zondag 25 juli 2021 bleek dat wiskundigen ook medailles kunnen winnen op de eens in de vier jaar gehouden Olympische Spelen. De Oostenrijkse wielrenster Anna Kiesenhofer won op die dag de gouden medaille in de wegwedstrijd voor vrouwen. Kiesenhofer studeerde wiskunde aan de TU Wien van 2008 tot 2011, deed daarna haar master’s studie aan Cambridge University en behaalde vervolgens in 2017 haar PhD (cum laude) aan de Universitat Polit è cnica de Catalunya in Barcelona. Momenteel is ze postdoc aan de EPFL in Lausanne met als onderzoeksonderwerp partiele differentiaalvergelijkingen. P.S.: Dit bericht werd op zondag 25 juli gepost (in het Engels), en heeft op maandagochtend al 90000 views en 1750 likes…zie https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6824998696434835456/

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.