Wiskundige Egberts beloond voor onderzoek in brandwondenzorg

Ginger Egberts, promovendus aan de TU Delft, heeft een onderscheiding ontvangen voor haar presentatie over haar studie binnen de brandwondenzorg. Op de internationale conferentie voor bio-informatica, computationele biologie en biomedische technologie {ICBCBBE 2021) presenteerde zij haar onderzoek naar wiskundige modellen voor contractie in brandwonden littekens.

Brandwonden kunnen tot allerlei complicaties leiden, zeals een contractuur en ernstige littekens. Er worden verschillende therapieen gebruikt om deze complicaties te voorkomen. Het succes van deze therapieen verschilt per patient en per situatie. Om artsen te helpen bij het kiezen van een geschikte therapie, moet men eerst begrijpen hoe de complicaties ontstaan en het optreden ervan kunnen simuleren.

Wiskundige modellen zijn onmisbaar om de simulaties uit te voeren en zo het effect van de therapie in kaart te brengen. Egberts optimaliseert momenteel een eerder ontwikkeld wiskundig model, zodat het in de toekomst als een geschikt alternatief kan dienen voor dier- en patientexperimenten.

Reacties zijn gesloten.