Prijsuitreiking Wiskunde Olympiade

Op vrijdag 9 oktober 2020 vindt om 19:30 uur de online prijsuitreiking van de Nederlandse Wiskunde Olympiade 2020 plaats.
Bij de finale op 11 september op de Technische Universiteit Eindhoven streden 159 deelnemers uit het hele land om de prijzen. Er zijn vijf prijswinnaars in elk van de drie categorieën: klas 6, klas 5 en klas 2, 3, 4. De prijzen voor de prijswinnaars variëren van 50 tot 250 euro en worden beschikbaar gesteld door de Nederlandse Vereniging van Wiskundeleraren. Behalve het noemen van de vijftien prijswinnaars, zal tijdens de prijsuitreiking ook bekend worden gemaakt welke ca. 45 overige finalisten worden uitgenodigd voor een van de twee trainingsprogramma’s van de Wiskunde Olympiade: het reguliere trainingsprogramma voor de top ca. 30 en het beloftenprogramma voor de anderen uit de top ca. 60.
Tijdens deze ceremonie zal prof.dr. Wil Schilders, directeur van Platform Wiskunde Nederland, de medaillewinnaars huldigen van de Internationale Wiskunde Olympiade, die —  i.p.v. afgelopen zomer in St. Petersburg, Rusland — op 21-22 september plaatsvond als wedstrijd-op-afstand in Egmond aan Zee.
Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om de prijsuitreiking online bij te wonen!
Plaats: online, via uitzending op YouTube, zie t.z.t. www.wiskundeolympiade.nl voor de directe URL
Datum: vrijdag 9 oktober 2020
Tijd: 19:30-20:00 uur

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.